Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η δύναμη της Πιπεριάς...

H μεγάλη περιεκτικότητα της πιπεριάς σε βιταμίνη Ε προκαλεί στα γεννητικά όργανα αγγειοδιαστολή, με αποτέλεσμα τη μεγάλη συγκέντρωση του αίματος στα σημεία αυτά και την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Σε πρόσφατη έρευνα βιολόγων και φοιτητών στην Ιταλία, αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση πιπεριάς επιφέρει στον οργανισμό ευφορία και ευεξία. Αυτό εξηγείται ως εξής: η πιπεριά προκαλεί τον οραγνισμό να παραγάγει υψηλή ποσότητα ενδορφίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί ευεξία και δύναμη, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ικανοποίηση και πληρότητα μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε πιπεριά, ακόμα και αν δεν το έχουμε ολοκληρώσει με ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Στην έρευνα παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι που έχουν πικάντικο γούστο έχουν πιο ισορροπημένα συναισθήματα και πιο καλή διάθεση μετά το φαγητό από άλλους, εξαιτίας ακριβώς της έκκρισης ενδορφίνης που προκαλείται από τα καυτερά πιάτα !

Η πιπεριά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για την ισορροπία του μεταβολισμού, επιταχύνοντας την καύση των θερμίδων προτού μετατραπούν σε λίπος. Όταν γευθούμε μια πολύ καυτερή μπουκιά, η αίσθηση του καψίματος μεταφέρεται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, αναγκάζοντάς τα να απελευθερώσουν ενέργεια. Σύμφωνα με έρευνες, η πιπεριά συντελεί έως και 15% περισσότερο στην καύση των θερμίδων. Στις δίαιτες συστήνεται παράλληλα με την πιπεριά και το σινάπι. Υπολογίζεται ότι με τρία γραμμάρια την ημέρα από το καθένα, ένα 10% των θερμίδων που παίρνουμε από το φαγητό μετατρέπεται σε ενέργεια.

Πλακωθείτε λοιπόν στις πιπεριές...!!!